Satokausikalenteri 2024

Tuote saatu: Satokausikalenteri

Enää reilu kuukausi jouluun, puolitoista kuukautta vuodenvaihteeseen – ja uuden Satokausikalenterin käyttöönottoon.

Kun Satokausikalenteri tänä vuonna täyttää jo kymmenen vuotta, otan minä sen ensi kertaa käyttööni. Ihmettelen itsekin, miten tässä näin on päässyt käymään. Olenhan ollut tietoinen sen olemassaolosta ehkä jopa alusta alkaen, harkinnut sen hankkimista lähes yhtä monta kertaa. Mutta nyt se kuitenkin on vihdoin keittiössämme ja odotan innolla yhteistyömme alkua. Vähän olen sen sisältöäkin jo etukäteen kurkkinut, tarkistanut lopusta löytyvältä listalta muutamia sesonkeja, todennut sen taatusti juuri minun tarpeisiini sopivaksi. Tulen varmasti hyötymään kalenterista suunnattomasti.

Jos Satokausikalenteri on sinulle vielä tuntematon, lyhykäisyydessään sen idea on tuoda ensisijaisesti kotimaiset hedelmät ja vihannekset kotitalouksiin kalenterivuoden aikana satokausi-ajattelua mielessä pitäen. Näin kotiin kulkeutuvat kauppojen hevitiskien sen hetkiset hitit, jotka usein ovat sesonkiaikanaan myös hinnoittelultaan huokeimmillaan. Jokaisen kuukauden kohdalla on esitelty kunkin kuukauden hedelmät, vihannekset sekä juurekset ja valikoitu kuukauden kasvis. Lisäksi on erilaisia tieto-osuuksia sekä reseptejä. Lopusta löytyy laaja lista, jossa raaka-aineet on lueteltu aakkosjärjestyksessä, jossa on kerrottu niiden sesonki, säilytyslämpötila, etyleeni herkkyys tai tuottoisuus sekä raaka-aineen soveltuvuus FODMAP-ruokavaliota noudattaville henkilöille. Kalenterin 10-vuotis juhlavuonna esiin on nostettu kauppojen valikoiman ja tarjonnan lisäksi luonnonantimet, kuten villiyrtit, sienet ja kalat.

Itse olen jo pitkään suosinut satokausi-ajattelua ja todennut sen olevan liki välttämättömyys kasvispainotteista ruokaa suosivan kokin keittiössä. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin osaisi tarttua tähän ajattelutapaan. Satokausikalenterin avulla tämä on tehty sen verran helpoksi, että uskon hieman vähemmänkin kasvisruokaa valmistavan onnistuvan sen avulla hienosti.

Siis lämmin suositukseni Satokausikalenterille, joka tulee varmasti vilahtelemaan blogissa, kunhan ensi vuoden puolelle päästään. Ja hei, omasi voit tilata täältä:

Satokausikalenteri 2024

One thought on “Satokausikalenteri 2024

Jätä kommentti