Satokausiruokaa osa 1: Varastoidut punajuuret ja Cafe Engelin maanmainiot punajuuripihvit

Tuote saatu: Satokausikalenteri

Tervetuloa kanssani nauttimaan alkavasta satokausivuodesta! Tänä vuonna olen ajatellut mahdollisuuksien mukaan valmistaa paljon satokausiajattelua noudattelevaa ruokaa ja esitellä aikaansaannoksiani tässä Satokausiruokaa -sarjassani. Työvälineenäni toimii uusi Satokausikalenteri, johon suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Kalenterin tarkemman esittelyn voit lukea täältä ja kalenteriostoksille pääset täältä.

Ensimmäisenä otan käsittelyyni varastokasvikset ja niistä erityisesti punajuuren. Jos termi varastokasvikset ei ole tuttu, varastokasviksilla tarkoitetaan erilaisia kotimaisia juureksia, kaaleja ja perunoita, jotka säilyvät koko talven yli ja pelastavat näin meidät suomalaiset pitkältä talvikaudelta, kun mikään ei ole satokaudessa, eikä ulkona kasva mitään. Varastokasviksia suosimalla myös me suomalaiset voimme siis noudattaa satokausiajattelua ympäri vuoden.

Yksi varastokasvissuosikeistani, punajuuri, näyttelee pääroolia Cafe Engelin klassikkoannoksena tunnetuissa kasvispihveissä. Punajuuripihvit ovat taikinaan lisätyn riisin ansiosta kivan erilaiset, eikä tarjoiluunkaan tarvita krumeluureja. Kurkkumajoneesi, rucola ja balsamico riittävät mainiosti. Seuraavaa reseptiä kannattaa ilman muuta testata – heti kun rosollin jälkeen punajuuriruoka jälleen kiinnostelee.

Cafe Engelin punajuuripihvit

16 kpl

1,25 dl riisiä
600 g punajuuria
100 g sipulia
100 g parmesaania
1 rkl kasvisliemijauhetta/1 kasvisliemikuutio
(0,5 tl suolaa)
1 dl korppujauhoja
muutama tippa Tabascoa
voita/margariinia/öljyä paistamiseen

Tarjoiluun:
kurkkumajoneesia
rucolaa
balsamicokastiketta
paahdettuja auringonkukansiemeniä
parmesaanilastuja

Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
Kuullota sipulia öljyssä pannulla.
Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile taikina pihveiksi.
Paista pihvit pannulla molemmin puolin rapeiksi.
Huom! Voit vaihtoehtoisesti myös paistaa pihvejä ensin 170-asteisessa uunissa 15 min. ja lopuksi viimeistellä ne pannulla rapeiksi.
Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

Jätä kommentti