Uusi linssisuosikkini – maistuu muuten koko perheelle ja sopii monenlaiseen ruokavalioon

Erilaiset linssipadat ja -muhennokset ovat monella tapaa mainioita. Proteiinipitoisia kasvisruokia, jotka ovat maukkaita ja soveltuvat mainiosti niin seuraavinakin päivinä syötäviksi kuin pakastettaviksi.

Nyt esiteltävä linssimuhennos on uusi suosikkini. Sen maut ovat melko mietoja, myös lasten suuhun sopivia, mutta kuitenkin rikkaita. Lopuksi sekaan lisättävät pavut ja maissit ovat lastemme mieleen ja näin ollen tämä onkin yksi koko perheemme yhteisiä arkiruokasuosikkeja. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös kanaa, mutta linssit ja pavut riittävät proteiiniksi ihan sellaisenaan, joten tätä voi hyvin tarjoilla myös kasvisversiona. Riittoisamman aterian saa, kun muhennoksen kanssa tarjoilee riisiä tai leipää. Oma suosikkilisukkeeni tämän(kin) kanssa on kuitenkin avokado.

(Kana-)linssimuhennos

4 annosta

1 sipuli
100 g lehtikaalia
(400 g broileria)
öljyä paistamiseen
1 rkl currya
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
230 g mustapapuja
200 g pakastemaissia
0,5 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi halutessasi:
maalaisleipää/riisiä
avokadoa

Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Revi lehtikaali suupaloiksi.
Jos lisäät muhennokseen kanaa, paista suikaloitua broileria suuressa kasarissa öljyssä hetken aikaa. Aseta sivuun odottamaan, tarkoitus ei ole kypsentää kanaa vielä kokonaan.
Kuullota sipulia, currya ja timjamia öljyssä keskilämmöllä.
Kun sipuli on pehmennyt, lisää tomaattipyree ja jatka kuullotusta vielä noin 5 min. Kaada sekaan tomaattimurska, täytä purkki vedellä ja sekoita joukkoon. Laske lieden lämpö miedolle. Lisää joukkoon hyvin huuhdellut punaiset linssit ja mahdollinen broileri. Anna kypsyä kannen alla 10 min. Lisää sitten pavut, maissit ja kerma. Anna muhia vielä 5 min.
Sekoita lopuksi joukkoon lehtikaalit ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun lehtikaalit ovat kutistuneet ja pehmenneet hiukan, ruoka on valmis tarjoiltavaksi.
Tarjoile sellaisenaan tai leivän, riisin ja/tai avokadon kera.

2 vastausta artikkeliin “Uusi linssisuosikkini – maistuu muuten koko perheelle ja sopii monenlaiseen ruokavalioon

    1. Kiva kuulla! Tämä on kyllä kätevä resepti, kun joukkoon voi lisäillä vähän mitä sattuu tekemään mieli ja mitä sattuu kaapista löytymään.

Jätä kommentti