Punajuuri ja feta, mikä maukas makupari

IMG_7625Yleensä aktiivinen piirakkapajani on viettänyt joitakin aikoja hiljaiseloa, kun olen keskittynyt liikenevänä keittiöaikana kokeilemaan erilaisia koko perheelle sopivia ruokia – suolaiset piirakat eivät kuitenkaan ole sitä parasta taaperoravintoa.

Lauantaiaamuna teki kuitenkin mieli tyhjentää pakastimesta ja jääkaapista niihin kertyneitä asioiden loppuja, jonka tuloksena syntyi seuraava punajuuri-fetapiirakka. Lopputulos oli maukas; no, punajuuri ja feta tunnetusti muodostavat mainion makuparin, eikä useasti esittelemälläni talkkunapohjallakaan oikein voi mennä vikaan.

Punajuuri-fetapiirakka

Vuoallinen (ø noin 25 cm)

Pohja:
1,5 dl (vehnä)jauhoja (itse sekoittelin vähän sitä sun tätä jauhovarastoista löytyvää)
1,5 dl talkkunajauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
100 g voita
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
250-300 g punajuuria (minulla oli esikeitettyjä, mutta voit yhtä hyvin käyttää raakoja)
1 rkl hunajaa
0,5 rkl balsamiviinietikkaa
150 g fetajuustoa
100 g tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin pohja. Sekoita keskenään jauhot, talkkuna, suola ja leivinjauhe. Lisää voi nyppimällä se jauhoseokseen. Lisää murumaiseen seokseen kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina voideltuun vuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 5 min.
Jos käytät esikeitettyjä punajuuria, kuutioi ne ja lado esipaistetun piirakkapohjan päälle. Mikäli punajuuresi taas ovat raakoja, keitä ne kypsiksi, kuori ja jatka esikeitettyjen tapaan.
Valuta punajuurikuutioiden päälle hunaja sekä balsamiviinietikka.
Murustele piirakkapohjalle seuraavaksi feta.
Sekoita sitten keskenään tuorejuusto, ruokakerma ja kananmuna. Mausta timjamilla, suolalla sekä mustapippurilla ja kaada seos piirakkavuokaan.
Paista 200-asteessa noin 30 min.

Jätä kommentti