Sitruuna-lakritsijäätelö

Mitä kysymykseen lempi jälkiruoastani tulee, ei minun tarvitse miettiä hetkeäkään. Jäätelö. Kysymys lempi jäätelömausta onkin sitten hiukan haasteellisempi, mutta aivan varmasti voin sanoa, että sitruuna-lakritsi sujahtaa viiden parhaan joukkoon. Näinpä seuraava Maku-lehden resepti oli ilman muuta otettava kokeiluun – ja tuon kokeilun perusteella myös kokeiltava yhä uudestaan ja uudestaan, niin hyvää se oli.

Olen aiemminkin joitakin kertoja tehnyt jäätelöä glukoosisiirapilla ja todennut sen ehdottomasti helpoimmaksi kotikutoiseksi tavaksi. Omistimme joskus jäätelökoneenkin, mutta sitä ei tullut käytettyä oikeastaan koskaan, ja mielestäni jäätelön rakenne ei ainakaan tuolla koneella valmistettuna ollut miellyttävä. Toki myös glukoosisiirappijäätelö on omanlaistaan, eikä senkään rakenne ole täydellinen, mutta kuitenkin niin hyvä, että näitä jäätelöitä tehtailee ja syö vallan mielellään. Makujen varioiminen on helppoa ja tästä kokeilusta sainkin taas innostuksen testailla jotakin muutakin. Täytynee siis ensin tutkia, minkälaiset tuulet kauppojen makurahkaosastolla tällä hetkellä puhaltavat…

IMG_3745

Sitruuna-lakritsijäätelö

8 annosta

Jäätelömassa:
1 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta
3,3 dl kuohukermaa
400 g sitruunarahkaa
1 dl glukoosisiirappia
0,5 dl sokeria

Lakritsikastike:
Huom! Tämä kastike toimii hyvin myös muiden jäätelöiden kanssa ihan sellaisenaan.
10 lakritsifudgea (esim. Kick, à 19 g)
4 rkl vettä

(Tarjoiluun:
jäätelövohveleita)

Valmista ensin lakritsikastike. Mittaa fudget ja vesi kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä sekoitellen niin kauan, että fudge on sulanut veteen. Anna jäähtyä.
Pese sitruuna ja raasta sitruunankuori. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, glukoosisiirappi, sokeri ja kuoriraaste. Kääntele rahkaseos kermavaahtoon nuolijalla.
Kaada noin kolmasosa jäätelömassasta pakastuksen kestävään muovirasiaan tai vuokaan, esimerkiksi leipävuokaan (tilavuus noin 1,5 l). Valuta päälle lakritsikastiketta. Toista vielä kaksi kertaa, niin että päällimmäiseksi jää lakritsikastike. Peitä tuorekelmulla.
Pakasta vähintään 4 tuntia.
Tarjoile esimerkiksi jäätelövohveleista.

Jätä kommentti