Broileripihvit tomaattikastikkeessa

Jälleen kerran Kotikolossa vallitsi tilanne, että oli ”yllättäen” saatava ruoka valmiiksi nopeasti ja helposti. Näinpä nappasin tekemistä odottavien reseptieni joukosta seuraavan broileripihviohjeen – olisiko ollut Maku-lehdestä arkistoitu – jossa ne pääsivät maukkaaseen tomaattikylpyyn.

Mitä tomaattikastikkeeseen tulee, se on useimmiten ainakin ihan hyvää, mutta tällä kertaa ruoka onnistui yli odotusten ja kiitos siitä kuuluu juuri tomaattikastikkeelle. Kun valmiin ruoan päälle vielä raastoi kunnon keon hyvää juustoraastetta, oli tämä oikeastaan vähän liiankin hyvää tällaiseksi puolen tunnin tuotokseksi. Oivallista!

IMG_4117

Broileripihvit tomaattikastikkeessa

4 annosta

400 g broilerin minuuttipihvejä
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl puna- tai balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
0,5 dl tuoreita yrttejä (esim. oreganoa tai timjamia)
1 rkl öljyä

Tarjoiluun:
buffalomozzarellaa / reilusti juustoraastetta
(tuoretta basilikaa tai muita yrttejä)
pastaa / maalaisleipää

Ota broilerit huoneenlämpöön.
Sekoita kulhossa tomaattimurska, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, viinietikka, suola, sokeri ja ripaus mustapippuria. Hienonna yrtit ja lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Ruskista minuuttipihvit nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla.
Kaada tomaattikastike broileripihvien päälle. Kiehauta seos ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
Revi broileripihvien päälle buffalomozzarellaa tai raasta juustoraastetta. Lisää halutessasi tuoretta basilikaa tai muita yrttejä.
Tarjoile broileripihvit pastan tai maalaisleivän kera.

2 vastausta artikkeliin “Broileripihvit tomaattikastikkeessa

Jätä kommentti