Paahdettu paprika-linssikeitto

Kannettuani kaupasta kotiin pussillisen pikkuhiukkasen nuhjaantuneita paprikoita, hiipi mieleeni ajatus valmistaa niistä keittoa. Koska kasvissosekeitot ovat mielestäni parhaimmillaan, jos kasvikset ensin malttaa paahtaa uunissa, tartuin seuraavaan Chocochili-blogista löytämääni ohjeeseen. Lopputulos oli maultaan oivallinen ja linssit toivat keittoon sopivasti ruokaisuutta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

IMG_4733

Koska minusta tuntui suhteellisen epätaloudelliselta ajatukselta lämmittää uuni 250 asteeseen vain paprikoita paahtaakseni, paahdoin paprikat jo edellisenä päivänä toista uuniruokaa tehdessäni. Tämä toimi mainiosti ja seuraavana päivänä keitto syntyi mukavan nopeasti. Taidanpa harrastaa vastaavanlaista esipaahtamista jatkossakin.

Paahdettu paprika-linssikeitto

4 annosta

600 g punaista paprikaa
4 isoa tomaattia
2 dl punaisia linssejä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
1 kasvisliemikuutio
4-8 dl vettä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia
0,5 tl (unkarilaista) paprikajauhetta
chilirouhetta
(suolaa
sokeria)

IMG_4722

Aloita paprikoiden paahtamisesta. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat lohkoiksi ja levitä ne uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Laita pelti uuniin ylimmälle tasolle, aivan vastuksen alle ja paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori on mustunut. Kääräise kuumat paprikat folioon tai laita kannelliseen rasiaan; kosteus helpottaa kuoren irrottamista. Anna paprikoiden jäähtyä sen verran, että ne ovat käsiteltävissä ja kuori sekä pilko ne.
Kalttaa ja pilko tomaatit sekä huuhtele ja valuta linssit.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla hetki, lisää sitten tomaatit, paprikat, linssit, kasvisliemikuutio ja noin puolet vedestä. Lisää hetken kuluttua tomaattipyree, timjami, paprikajauhe sekä chilirouhe.
Anna keiton kiehua, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja tasapainota makua sokerilla.

Jätä kommentti