Aika kiva, Italian tuoksuinen kanapullakeitto

Paketti broilerinjauhelihaa houkutteli helppoon arkiruoanlaittoon. Näinpä Pikku-Kokki kumppaninani otin ja valmistin siitä kanapullakeittoa, sellaista italialaista makumaailmaa henkivää. Yhtä seikkaa lukuun ottamatta pidin keitosta; ainoastaan myskikurpitsan palaset olisin vaihtanut johonkin toiseen, ehkäpä esimerkiksi kesäkurpitsaan.

Siis kaiken kaikkiaan suositeltava resepti, joka osui silmääni Tohtori meni keittiöön -blogista. Alun alkaen se kuuluu olevan peräisin Glorian Ruoka- ja Viini -lehdestä, jota en ihmettele lainkaan; reseptissä on sellaista tiettyä, tuolle lehdelle ominaista tunnelmaa – ja tämä on tietysti vain ja ainoastaan positiivinen kommentti.

Siis suositan ilman muuta kokeilemaan. Niin keitto kuin ajatukset Italiasta lämmittävät mukavasti pimeinä iltoina.

IMG_4938

Kanapullakeitto

4-6 annosta

400 g broilerinjauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan mehu
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g myskikurpitsaa (Tälle miettisin korvaavaa vaihtoehtoa, kuten kesäkurpitsaa.)
1 rkl oliiviöljyä
12 dl kanalientä
400 g tomaattimurskaa
1,5 dl orzo- eli jyväpastaa
200 g vihreitä papuja (Myös herneet sopivat mainiosti.)

Tarjoiluun:
parmesaaniraastetta

IMG_4941

Aloita kanapullataikinasta. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, korppujauhot, oregano, suola ja pippuri. Lisää sitruunan mehu ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmään odottamaan hetkeksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa kurpitsa noin arpakuution kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia kattilassa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pasta. Keitä hiljalleen 5-10 min. kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää.
Keiton kiehuessa pyörittele lihapullataikinasta pieniä, noin 2 cm halkaisijaltaan olevia pullia. Napsauta pavuista päät pois ja leikkaa ne kolmeen osaan. Lisää lämpöä, laita pavut ja pullat liemeen ja anna keiton kiehua vielä noin 5 min. jotta lihapullat kypsyvät. Sekoittele välillä, jotta pasta ei pala pohjaan. Jos teit isompia pullia, keitä muutama minuutti kauemmin.
Tarjoa keitto parmesaaniraasteen kera.

4 vastausta artikkeliin “Aika kiva, Italian tuoksuinen kanapullakeitto

Jätä kommentti