Kanaa havaijilaisittain eli huli huli

Joitakin aikoja – vuosia, kuukausia? – sitten olin napannut talteen kanareseptin, joka houkutti nyt kokeilemaan. Kyseessä oli havaijilaista alkuperää oleva huli huli -kana, joka nojautuu ananasmehuun mureuttajana, soijakastikkeeseen, valkosipuliin, inkivääriin ja tomaattipyreeseen maustajina. Ei siis mitään sen kummempia ainesosia, mutta lopputulos oli kuitenkin mainio. Kun ruoan valmistusprosessi oli vielä vähintäänkin simppeli, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Lihaksi minä valitsin tällä kertaa rintafileeseen verrattuna korkeamman rasvapitoisuuden sisältävää paistileikettä, joka säilyttää hyvin mehevyytensä ja toimikin tässä tilanteessa hyvin.

Siis suosittelen; ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruokamatka.

IMG_6464

Huli huli -kana

4 annosta

3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl ananasmehua
0,5 dl soijakastiketta
100 g tomaattipyreetä
600 g kananpojan paistileikettä
(2 kevätsipulin vartta)

Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta kuorittu inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista 5 min.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Nostele kananpojan palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 min.
Ota vuoka ulos uunista. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Hiero kastiketta kananpojan pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä 5-10 min.
(Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.)

Jätä kommentti