Yksi laatikollinen hävikkiheviä, kiitos! – Sekä oivallinen frittataresepti

Lidlin aamuvirkuille asiakkaille on jo pitkään ollut tarjolla mahdollisuus ostaa parhaat päivänsä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia sisältäviä kolmen kilon laatikoita. Laatikon hinta, kaksi euroa, on vähintäänkin maltillinen sisältöönsä nähden. Esimerkiksi eilinen laatikkoni käsitti kaksi pyöreää kesäkurpitsaa, kuusi omenaa, pussillisen lehtikaalia, neljä banaania ja kilon päärynöitä. Eikä laatu välttämättä edes poikkea kovinkaan paljon normaalista. Voi, miten rakastankaan tällaista ekologista ja ekonomista kuluttamista!

Laatikostani inspiroituneena päätin sunnuntai-iltapäivän pikkupuuhasteluksi valmistaa yksinkertaisen pekoni-kasvisfrittatan, siis eräänlaisen uunissa piirakan tapaan paistetun munakkaan. Paistokseeni upotin lehtikaalia, sipulia, kesäkurpitsaa ja kirpeää omenaa, joita tasapainotin pienellä määrällä pekonia. Lopputulos oli maukas ja valmistusprosessi siinä määrin helppo ja nopea, että tällaisen loihtii itselleen lounaaksi vaikkapa etätyöpäivän aikana. Kannattaa siis kokeilla ja varioida täytteitä makunsa ja ruokavarastojensa mukaan.

Pekoni-kasvisfrittata

3-4 annosta

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 lehtikaalin lehteä
10 cm:n pala kesäkurpitsaa
100 g pekonia
6 kananmunaa
0,5 dl kermaa tai maitoa
1 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria

Kuori ja siivuta sipuli, silppua kuorittu valkosipuli. Revi lehtikaalin lehdet pieneksi ja siivuta kesäkurpitsa.
Pilko pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun.
Kuullota sipulirenkaita pekonin jälkeensä jättämässä rasvassa. Lisää valkosipuli sekä kasvikset ja kuullota kevyesti.
Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää kerma, juustoraaste sekä ripaukset suolaa ja pippuria.
Mikäli käytät uunin kestävää pannua, kaada kananmunaseos pannulle ja nosta pannu 175-asteiseen uuniin. Muuten levitä kuullotetut kasvikset sekä paistetut pekonit leivinpaperoituun vuokaan ja kaada kananmunaseos päälle.
Paista frittataa noin 15-20 min.

Jätä kommentti