Kun me kohtasimme karanteenin – ja koronan – sisältää myös kivan parmesaani-kanapulla reseptin

Niin siinä sitten kävi, että viikko sitten sähköpostiin kolahti se tämän hetken kauhuviesti, tieto lasten mahdollisista altistumisista koronalle päiväkodissa. Kun siitä kahden päivän päästä Neiti-Kokki käännytettiin päiväkodin ovelta takaisin kotiin ja sen jälkeen alkoi pienoinen yskä, aloin olla kohtalostamme varma. Ensimmäinen tuntemani koronaan sairastunut ihminen oli oma tyttäremme. Seuraavana vuorossa oli Aleksi, sitten minä, vain Pikku-Kokki on toistaiseksi selvinnyt tästä kaikesta ehjin nahoin. Ainakin vielä oireemme ovat olleet lieviä; vaikeinta itselleni on ollut ajatus karanteenista, joka on kohdallamme täydellisesti ohi vasta helmikuun alussa. Onneksi kuitenkin lapset ovat pieniä ja jopa nauttivat kokoaikaisesta kotoilusta, itselleni karanteeni tekee ehdottomasti tiukinta.

Karanteenin ja koronan myötä teimme ensimmäisen – ja toivon mukaan myös viimeisen – ruoan verkkokauppatilauksemme. Olen ehdoton kaupassakävijä, joka haluaa itse valita hedelmänsä ja vihanneksensa, tehdä heräteostoksia ja päättää viime hetkellä, mitä huomenna syötäisiin. No, tulipahan tuotakin kokeiltua.

Heti tilanteemme valjettua päätin haastaa itseni karanteenin aikaiseen pakastimen tyhjennys operaatioon. Siitä, kuinka hyvin se näinkin lyhyessä ajassa on onnistunut, en ole täysin vakuuttunut, mutta joka tapauksessa kaupasta tilasimme vain välttämättömät ja turvauduimme pitkälti pakastimen antimiin.

Seuraavat parmesaani-kanapullat soveltuivat hyvin pakastin operaatiooni, sillä ne syntyivät vain muutamasta ainesosasta, mutta olivat siitäkin huolimatta sangen maukkaita, sellaisia arki-illan – tai koronakaranteenin – pelastajia. Kannattaa kokeilla, toivottavasti toki omiamme ruusuisemmissa olosuhteissa.

No niin, päivä päivältä mekin käymme kohti vapautta ja toivottavasti terveydeltämme täysin entisinä. Tämän jälkeen sitä taas osaa arvostaa ihan tavallista elämää ihan uudella tavalla.

Parmesaani-kanapullat

4 annosta

0,5 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 kananmuna
400 g kanan jauhelihaa
80 g parmesaaniraastetta
0,5 ruukkua basilikaa
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Lisäksi:
jogurttikastiketta
riisiä

Sekoita korppujauhot maidon ja kananmunan joukkoon. Anna turvota hetki ja sekoita sitten jauhelihan kanssa. Mausta hienonnetulla basilikalla, lisää parmesaaniraaste ja sekoita.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa hetkisen ja pyörittele sitten öljytyin käsin tasakokoisiksi pulliksi.
Paista kanapullia voissa ja/tai öljyssä välillä käännellen. Itse suosin yleensä voin ja öljyn sekoitusta. Pannu kannattaa pitää keskilämmöllä, jotta pullat eivät pala pinnasta ja kypsyvät sisältäkin. Älä myöskään täytä pannua liian täyteen.
Tarkista, että jauheliha on kypsää halkaisemalla yksi pulla.
Tarjoile esimerkiksi jogurttikastikkeen ja riisin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s