Pimientos de Padrón: pikkupaprikat taisivat tulla jäädäkseen

Koska grilliruoka on hyvää ja helppoa – sekä tärkeimpänä ehkä kaikista lasten suosikkia – syömme sitä lähes viikoittain ympäri vuoden. Jokin aika sitten olimme kuitenkin ajautuneet tilanteeseen, jossa viikonloppuiset grilliateriat olivat alkaneet enemmän ja vähemmän toistaa itseään: aina samat kasvikset, lihoja ja kaloja vaihdeltiin mielihalujen ja ruokavarastojen mukaan. Tuon kyllästymisen myötä päätin, että kesäkurpitsat, sipulit ja grillitomaatit saisivat tehdä tilaa uusille tuttavuuksille. Näinpä grillimme on viimeiset kerrat täyttynyt mitä erilaisimmista kasviksista aina lantusta ja palsternakasta erilaisiin kaaleihin. Kasvisnyytteihin voi laittaa periaatteessa mitä vaan ja liki joka kerta paketista on paljastunut mieluinen yllätys. Eläköön kokeilunhalu!

Yksi uusista grillituttavuuksistani ovat pienet Pimientos de Padrón -paprikat, joita kaupoissa on kyllä näkynyt jo joitakin vuosia, mutta joihin en niiden epäilyttävän ulkomuodon takia ole aiemmin uskaltanut tarttua. En nimittäin erityisemmin pidä vihreästä paprikasta, enkä varsinkaan chilistä sellaisenaan. Näin ollen vihreä paprika, joka vielä on kooltaan juuri chiliä vastaava, oli saanut minun osaltani jäädä kokeilematta.

Nyt asiaan on tullut muutos. Pimientos de Padrónit ovat nimittäin hyvin valmistettuina oikein piristävä lisä grilliaterialle. Ja jännitysmomentinkin ne tuovat tullessaan, kun kuulemani mukaan noin joka kymmenes yksilö onkin tulinen. No, meillä ei vielä olla törmätty tällaiseen poikkeamaan, vaikka on näitä jo muutama pussillinen popsittu. Tiedä sitten tuon väitteen todenperäisyydestä…

Yksinkertaisin tapa valmistaa paprikat on paistaa ne pannulla tai vastaavasti grillata. Tällä kertaa minä valmistin niitä ja kaalia uunikasvisten tapaan ja tykkäsin. Alta löydät reseptit kuhunkin valmistustapaan. Kannattaa tutustua.

Pimientos de Padrón

2-4 annosta

200 g Pimientos de Padrón -pikkupaprikoita
2 rkl öljyä
sormisuolaa

Paistinpannulla:
Huuhdo ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikat pannulle. Paista paprikoita kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat osittain mustuneita ja kuplivia. Tarjoile sormisuolan kera.

Grillissä:
Huuhdo ja kuivaa paprikat. Pyörittele ne öljyssä, sirottele päälle sormisuolaa ja grillaa useasti käännellen sopivaan mustuustasoon.

Pimientos de Padrón -paprikoita ja valkokaalia uunissa

4 annosta

200 g Pimientos de Padrón -pikkupaprikoita
300 g valkokaalia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
0,25 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhdo ja kuivaa paprikat. Suikaloi kaali. Kuori ja silppua valkosipuli.
Laita paprikat ja kaali kulhoon. Sekoita joukkoon valkosipuli, öljy, balsamico ja mausteet niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan.
Levitä kulhon sisältö leivinpaperoidulle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 min. Kääntele kasviksia ja jatka paistamista, kunnes saavutetaan toivottu kypsyys ja väri.

Jätä kommentti