Kesäkurpitsa-broileripihvit ja liki jokapaikan paprikapesto

Kesäkurpitsalla entisestään kevennetyt broilerinjauhelihapihvit ovat mainiota kesäruokaa. Kun valmiiden pihvien pinnalle puristaa vielä hieman sitruunamehua, muuttuvat mehevät ja raikkaat pihvit vielä entistäkin kesäisemmiksi.

Tämän tyyppiset pihvit toimivat mielestäni ehkä parhaiten jogurttikastikkeen kanssa, mutta tällä kertaa lautaselle pihvien viereen päätyi myös paprikapestoa. Oiva yhdistelmä! Ja paprikapestoa suosittelen muuten kokeilemaan, vaikka ei sitä juuri näihin pihveihin tekisikään mieli yhdistää. Mainio lisä useaan paikkaan, kuten grilliruoan rinnalle, pastan kaveriksi tai vaikka sopivan leivän pinnalle. Ja oiva tapa käyttää jääkaapin takanurkkaan unohtuneet paprikat niin ikään.

Kesäkurpitsa-broileripihvit ja paahdettu paprikapesto

4 annosta

Pihvit:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
350 g kesäkurpitsaa
400 g broilerinjauhelihaa
1 dl juustoraastetta
0,75 dl korppujauhoja
0,5 dl persiljaa tai lipstikkaa
1 rkl sitruunankuoriraastetta
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Paprikapesto:
2 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
100 g cashewpähkinöitä
1 tl valkoviinietikkaa
chilijauhetta maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Aloita paprikoiden paahtamisesta. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat ja aseta ne leikkuupinta alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele päälle oliiviöljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 min. kunnes paprikat ovat pehmeitä ja reunoilta jo hieman mustuneita.
Tee odotellessa pihvitaikina. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia pannulla ja lisää sitten myös valkosipuli kuullottumaan. Nosta sipulit jäähtymään.
Raasta kesäkurpitsa ja kumoa se siivilään. Purista kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois. Sekoita pihvitaikinan ainekset keskenään. Muovaile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä.
Paista pihvit kypsiksi joko öljyssä pannulla tai 225-asteisessa uunissa, jolloin paistoaika on noin 15 min.
Kun paprikat tulevat uunista, voit joko poistaa niistä kuoret tai käyttää ne sellaisinaan. Kuorten poisto onnistuu parhaiten, kun laitat uunituoreet paprikat tiiviiseen kannelliseen muoviastiaan noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen kuoret rullautuvat pois miltei itsestään.
Laita tehosekoittimeen paahdetut paprikapalat, silputtu valkosipuli, cashewpähkinät, etikka ja mausteet. Sekoita tahnaksi ja lisää oliiviöljyä sen verran, että koostumus on mieleisesi, noin muutama ruokalusikallinen.

One thought on “Kesäkurpitsa-broileripihvit ja liki jokapaikan paprikapesto

Jätä kommentti