Rucola-tuorehernekeitto

Koska jääkapissa nökötti parhaat päivänsä nähnyt rucolarasia, jota ei enää tehnyt mieli syödä sellaisenaan, lähdin etsiskelemään reseptiä sen hyödyntämiseksi. Päädyin upottamaan rucolan keittoon, joka kantoi nimeä rucolakeitto.

Keitosta tuli hyvää, sitä en kiellä, mutta siitä kuinka suurella oikeutuksella keittoa on ”luvallista” kutsua rucolakeitoksi, voidaan olla montaa mieltä. Ainakaan tällä määrällä rucolaa, sitä ei oikeammin maistanut, vaan tämä oli ehdottomasti tuorehernekeittoa ripauksella aavistus rucolasta.

Joka tapauksessa tulen tekemään tätä uudestaankin, mutta laitan sekaan kaksi rasiaa rucolaa. Jos vielä tuolloinkaan ei keitossa maistu rucola, taidan kuitenkin suosiolla päätyä kutsumaan tätä ainoastaan tuorehernekeitoksi.

Päälle kannattaa muuten ehdottomasti veistellä vaikkapa parmesania tai muuta vahvaa juustoa. Tai sitten keittää rinnalle kananmuna, tämäkin toimi testattaessa ihan näppärästi.

Rucola-hernekeitto

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
600 g pakasteherneitä
100 g rucolaa (Harkitse toki suurempaa määrää.)
2 dl ranskankermaa
suolaa

Pinnalle:
parmesaania
kananmunia

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä isossa kattilassa voissa. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kaada joukkoon herneet ja keitä noin 15 min. Lisää keittoajan lopussa rucola ja jatka keittämistä vielä pari min.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimen avulla. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta suolalla.
Tarjoile parmesanlastujen tai keitettyjen kananmunien kera.

Jätä kommentti