Punajuuri-linssivuoka

Vielä on himpun verran aikaa nauttia syksyn satokausiherkuista. Yksi omista syyssuosikeistani on ilman muuta punajuuri, johon rakastun aina uudelleen – ja uudelleen. Kaiken muun hyvän lisäksi punajuuri on vielä kaunis katsellakin, joten siitä valmistuneet herkut ovat kaksinverroin mieluinen saavutus.

Seuraava punajuuri-feta-lehtikaali-linssivuoka kätki sisäänsä kaikki onnen edellytykset. Ja niinhän siinä odotetusti kävi, että syntyi jotakin, jota ilomielin voin kutsua uudeksi suosikkilisäkkeekseni. Makea punajuuri, suolainen fetajuusto, rapea lehtikaali ja aina ihastuttava linssi muodostavat kokonaisuuden, joka kutkuttelee liki jokaisen perusmaun voimin.

Joku paistaa rinnalle kanaa, toinen ehkä pihvin. Kasvissyöjä voisi valita falafelin ja joku nautiskella tätä sellaisenaan. Suositukseni joka tapauksessa.

Punajuuri-linssivuoka

4 annosta

2 dl vihreitä linssejä
3,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 punajuurta
200 g lehtikaalia
200 g fetajuustoa
3 rkl öljyä
0,5 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Huuhtele linssit ja keitä kypsäksi kasvislie­messä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.
Paahda pestyjä punajuuria 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa lehtikaalin kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet pienemmiksi. Kuutioi fetajuusto.
Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmasosa linsseistä, lehtikaalia, punajuuria ja fetajuustoa. Mausta välit kuivatuilla yrteillä, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tee yhteensä kolme kerrosta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 ­min. kunnes pinta ruskistuu.

Jätä kommentti