Juustoinen kukkakaali-kanavuoka

Edellisen kukkakaali-aiheisen postaukseni suosiosta johtuen esittelen jälleen idean maukkaaseen kukkakaalivuokaan. Tällä kertaa kukkakaali saa seurakseen kanaa, kesäkurpitsaa ja maun mukaan sulate- tai sinihomejuustoa, makuja, jotka sulavat ja sulautuvat yhteen juuri toivotulla tavalla.

Lopputulos on täyteläinen, ei tietysti kevyt tai raikas, mutta joka tapauksessa vallan maukas. Sellainen kylmänä talvipäivänä ihastuttavasti täyttävä kermainen vuokaruoka, joka raikkaan salaatin kanssa nautittuna muodostaa mainion kokonaisuuden. Ainesosat itsessään tuovat vuokaan siinä määrin vahvaa makua, että suolan ja pippurin lisäksi muita mausteita ei tarvita ja näin ollen ruoka sopii hyvin valmistettavaksi vähän yksinkertaisemmissakin keittiöolosuhteissa.

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka

6 annosta

400 g maustamattomia kanafileitä
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
1 rkl öljyä
200 g kesäkurpitsaa
1 purjo
3 dl kermaa
150 g (mozzarella)juustoraastetta
100 g sulatejuustoa/sinihomejuustoa
500 g kukkakaalia
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa kanafileet suurehkoiksi paloiksi. Pyörittele kanapalat vehnäjauhoissa ja paista niihin pannulla voin ja öljyn seoksessa kullanruskea pinta.
Kuutioi kesäkurpitsa ja silppua purjo. Lisää ne pannulle kanan kanssa ja paista käännellen noin 5 min.
Kaada kerma pannulle. Lisää joukkoon noin puolet juustoraasteesta ja paloiteltu sulatejuusto tai murusteltu sinihomejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla pitäen mielessä juustojen suolaisuus.
Kaada seos uunivuokaan. Poista kukkakaalista kova kanta. Viipaloi kaali suuriksi, mutta melko ohuiksi siivuiksi. Lado kukkakaaliviipaleet kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

Jätä kommentti