Koko perheen suuhun sopiva kana-linssimuhennos – toimii myös kanattomana kasvisversiona

Talvilomaa edeltäneellä viikolla katselin hiukan tulevaisuuteen ja valmistin muutaman annoksen pakastettavaksi mukavasti sopivaa ruokaa. ”Kiireisinä” lomapäivinä ruokailu tapaa nimittäin monesti ajautua melko lailla retuperälle ja kun pakastimesta voi silloin tällöin napata annoksen, eivät lapset lomallakaan ajaudu liiaksi leipälinjalle.

Linssit, jos mitkä sopivat pakastimeen mainiosti. Kun tomaattipohjaiseen linssimuhennokseen yhdistetään papuja, kanaa ja maissia ollaan kaiken lisäksi aika lailla ainakin meidän lastemme suosikkiainesten äärellä. Tätä siis kelpaa tarjoilla annos jos toinenkin talvilomatouhujen lomassa.

Tykkäsin lopputuloksesta kyllä itsekin. Kana-linssimuhennos on makumaailmaltaan mieto, mutta kuitenkin maukas. Kivoja perusmakuja, jotka sopivat mainiosti yhteen. Linssit ja pavut tuovat ruokaan terveellisiä kasvisproteiineja ja kasvisversionakin tämä itse asiassa toimii moitteettomasti.

Tarjoiluvaiheessa muhennoksen rinnalle voi asetella vielä leipää tai riisiä, jolloin annoksesta tulee entistä riittoisampi. Ikisuosikki avokadoa kannattaa lisätä mausteeksi niin ikään.

Kana-linssimuhennos

4 annosta

1 sipuli
100 g lehtikaalia
2 kanan rintafileetä
öljyä paistamiseen
1 rkl currya
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
230 g mustapapuja
200 g pakastemaissia
0,5 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi halutessasi:
maalaisleipää/riisiä
avokadoa

Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Revi lehtikaali suupaloiksi.
Paista suuressa kasarissa öljyssä kananrintoihin kullanruskea pinta. Aseta sivuun odottamaan, tarkoitus ei ole kypsentää kanaa vielä kokonaan.
Lisää tarvittaessa kasariin hieman öljyä. Kuullota sipulia, currya ja timjamia keskilämmöllä.
Kun sipuli on pehmennyt, lisää tomaattipyree ja jatka kuullotusta vielä noin 5 min. Kaada sekaan tomaattimurska, täytä purkki vedellä ja sekoita joukkoon. Laske lieden lämpö miedolle. Lisää joukkoon hyvin huuhdellut punaiset linssit ja kananrinnat. Anna kypsyä kannen alla 10 min.
Nosta kananrinnat pois, revi kahdella haarukalla nyhdöksi ja heitä takaisin pannuun. Lisää myös pavut, maissit ja kerma. Anna muhia vielä 5 min.
Sekoita lopuksi joukkoon lehtikaalit ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun lehtikaalit ovat kutistuneet ja pehmenneet hiukan, ruoka on valmis tarjoiltavaksi.
Tarjoile sellaisenaan tai leivän, riisin ja/tai avokadon kera.

Jätä kommentti