Korealaiset eli herkkulihapullat aikuiseen makuun

Lihapullia on silloin tällöin mukava piristää tuomalla niihin erilaisia makumaailmoja. Tällä kertaa pyörittelin palleroita, joiden parissa matkasimme Koreaan. Chiliä, soijaa ja inkivääriä sekä suolaisen makea ihanasti tahmainen kastike. Nämä ovat herkkulihapullat aikuiseen makuun.

Korealaiset lihapullat suolaisessa karamellikastikkeessa

5 annosta

500 g jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
100 g kermaviiliä/turkkilaista jogurttia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
(öljyä kuullottamiseen)
1 kananmuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl chilitahnaa

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
0,5 dl riisiviinietikkaa
1,25 dl ruokokidesokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl chilitahnaa

Tarjoiluun:
(1 chili
nippu tuoretta korianteria
1 rkl seesaminsiemeniä)
riisiä

Aloita nostamalla jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoanlaiton aloittamista. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Halutessasi voit käyttää ne sellaisinaan, mutta itse tykkään aina kuullottaa sipulit ennen taikinaan lisäämistä. Mikäli valitset kuullotuksen muista kuitenkin antaa sipuleiden viilentyä hetki ennen kuin lisäät ne taikinaan.
Sekoita jauheliha, sipulit, kananmuna, soijakastike ja mausteet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta pyöreitä pullia ja nostele ne joko öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 min. pullien koosta riippuen tai kunnes ne ovat kypsiä.
Valmista kastike lihapullien kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Keitä matalalla lämmöllä noin 15 min. kunnes rakenne hiukan paksunee. Nosta kattila liedeltä.
Nostele lihapullat tarjolle ja kaada päälle karamellikastike. (Halutessasi viimeistele sirottelemalla pinnalle seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.)
Tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Jätä kommentti