Supertäyteläinen sitruunamutakakku

Pääsiäinen meni, mutta kohta ovella kolkuttelee jo vappu, eikä keväästä usein muutenkaan juhlintaa puutu. Superhelppo tapa miellyttää niin itseä kuin vieraita on leipoa tahmainen sitruunamutakakku, jossa maistuvat kirpeä sitruuna ja liki syntinen täyteläisyys.

Tämän kakun leipomiseen ei tarvita edes vatkainta, eikä siinä onnistuakseen tarvitse olla kovinkaan kokenut jauhopeukalo. Lisäksi voisin väittää, että täyteläisyytensä vuoksi tätä ei moni pysty kovin suurta palaa kerralla syömään, joten siinä mielessä se toimii mainiona vierasvarana, jos sattuu, että leipomiselle ei jostain syystä riitä niin paljon aikaa tai voimavaroja. Muista kuitenkin, että kakun on hyvä antaa vetäytyä kunnolla ja sen voikin mainiosti leipoa jo vaikka edellisenä päivänä.

Tämä Suklaapossun blogista löytämäni resepti kannattaa ilman muuta korvamerkitä tulevan kevään juhlakautta ajatellen.

Sitruunamutakakku

Vuoallinen (ø noin 20 cm)

150 g voita
1 sitruunan kuori
0,5 dl sitruunamehua
2,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
0,25 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään.
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen uloin keltainen kuori hienoksi raasteeksi. Purista mehu.
Mittaa kulhoon sitruunan kuori, sitruunan mehu, sokerit, kananmunat ja suola. Sekoita kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon voi. Lisää joukkoon vielä vehnäjauhot ja sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Reunasuikaleet saa parhaiten pysymään, kun reunat sivelee ensin kevyesti ruokaöljyllä.
Paista 170-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 25 min. kunnes kakku on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Koostumus kiinteytyy ja maut tasaantuvat jäähtymisen aikana.

Jätä kommentti