Syökää kanaa! Ei vaan nautaa! Jauhelihakastiketta kahdella tapaa

Simppeleistä arkiruoista puhuttaessa, ei jauhelihakastiketta oikeastaan voi ohittaa. Onhan tuo toki klassikko – jauhelihakastike ja spagetti siis – joka maistui aina lapsuuden Kotikolossa yhtä hyvältä. Eiköhän sitä vinguttu pöytään miltei viikoittain. Ja minä, julma bloggariäiti, en tee tuota lähes koskaan, kun aina pitäisi vaan saada kokeilla jotakin uutta. No, katsotaan kun oppivat pyytämään. Mielelläni minä varmasti ruokatoiveita toteutan.

Tällä kertaa ajattelin esitellä kaksi jauhelihakastiketta, jotka miellyttävät varmasti myös suurinta osaa perusjauhelihakastikkeen ystävistä. Molemmat reseptit ovat sangen simppeleitä ja lopputuloksiltaan maukkaita, joskin aavistuksen hentoja, juuri sellaisia lapsiperheen päivällispöytään istuvia.

IMG_1104

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että arkenakin kannattaa hieman soveltaa ja kokeilla erilaisia lähestymistapoja ihan tavallisiinkin ruokalajeihin. Pysyy mielenkiinto paremmin yllä.

Punajuuresta punastunut jauhelihakastike

4 annosta

IMG_10831 sipuli
2-4 säilykepunajuurta
1 maustekurkku
400 g naudan jauhelihaa
1-2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1,5 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 tl sinappia
valkopippuria
(suolaa)
2 dl (ruoka)kermaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku.
Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää sipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
Ripottele paistoksen päälle vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki ja sekoita joukkoon vesi muutamassa erässä. Anna kiehahtaa.
Murenna joukkoon lihaliemikuutio, lisää maustekurkku- ja punajuurikuutiot sekä sinappi. Mausta valkopippurilla (ja ripauksella suolaa).
Lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Tarjoile esimerkiksi pastan tai riisin kera.

Kermainen kanajauhelihakastike

4 annosta

IMG_10981 sipuli
2 porkkanaa
400 g kananpojan jauhelihaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
3 dl kanalientä
1 dl ruokakermaa
2 tl maissitärkkelystä
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli, porkkanat ja curry. Kypsennä muutama minuutti ja kaada joukkoon kanaliemi.
Sekoita kylmään ruokakermaan maissitärkkelys ja kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 15 min. Lisää lopuksi mukaan hienonnettu rakuuna ja persilja. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Tarjoile esimerkiksi riisin tai pastan kera.

Jätä kommentti