Simppeliä remonttiruokaa: kookoksinen linssikeitto, tai -kastike

Keittiöremontti, josta kuvitelmissani selvittiin viikon evakkoreissulla ja sen jälkeisellä järjestelytyöllä, onkin osoittautunut huomattavasti hitaammin eteneväksi projektiksi. Alakerta on kaaos, jonka taltuttaakseen saa työskennellä vielä pitkän tovin, remonttimiesten homma on seissyt jo muutaman päivän. Kun tähän auvoon lisätään ulkona riehuvan ”valkoisen kurittajan” meille järjestämä hankaluus liikkua yhdistelmävaunuillamme liki laisinkaan, alkaa tilanne päivä päivältä syödä yhä enemmän.

Keittiöpuuhat ja säännölliset happihyppelyt ovat ne minun keinoni pitää arki kahden pienen lapsen kanssa mielekkäänä ja nyt, kun ne molemmat ovat enemmän tai vähemmän pannassa, tuntuu stressitaso kipuilevan jo melko korkealle. Sillä niin paljon kuin minä Pikku-Kokkia ja Neiti-Kokkia rakastankin sekä työtäni kotiäitinä, en kiistä etteikö se olisi ajoittain rankkaa. No, jonkinasteisesta ahdistuksesta huolimatta kohti valmista – ja kevättä – mennään.

Jotakin pientä olen kuitenkin hässäkän keskellä onnistunut valmistamaan, nimittäin vallan maukasta linssikastiketta. Alun perin ajattelin sen tulevan kastikkeeksi pastavuokaan, mutta laiskuus iski ja päätinkin tarjoilla sitä sellaisenaan pastan kera. Sitten kuitenkin alkoi tehdä mieli keittoa ja puolet soseutin pehmeäksi keitoksi. Kätevää; yksi kastike, kaksi ruokaa.

IMG_0554-1

P.S. Eilen homma sitten eteni niin mallikkaasti, että kohta ollaan siivousta vaille valmiita. Ja muuten, kuvat on otettu tällä kertaa uudella työtasollamme eli tulipas blogiakin hiukan mietittyä valintoja tehdessämme.

Linssikastike pastalle (tai soseutettu linssikeitto)

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
1 tl basilikaa
noin 3 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
mustapippuria

(Lisäksi:
4 annosta pastaa)

IMG_0555-1

Silppua kuorittu sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä kattilassa hetki ja lisää sitten tomaattimurska, vesi ja punaviinietikka.
Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös kasvisliemikuutio ja basilika.
Anna kiehua keskilämmöllä ja lisää vettä sitä mukaa, kun linssit turpoavat ja neste haihtuu. Keitä, kunnes linssit ovat pehmenneet. Lisää vielä kookosmaito ja maun mukaan mustapippuria.
Mikäli tarjoilet ruoan pastakastikkeena, se on nyt valmista. Jos taas haluat siitä sosekeittoa, lisää hiukan nestettä ja soseuta sauvasekoittimella.

Jätä kommentti