Varttitunnin tavallista maukkaampi stifado

Joskus vähemmän on todellakin enemmän. Tämä tuli jälleen kerran todettua, kun nappasin naudan minuuttisuikaleitani varten reseptin nopeaan stifadoon eli kreikkalaiseen lihapataan.

Muutama vuosi sitten valmistimme kyseistä stifadoa pitkän kaavan mukaan. Ostimme oikeaoppisen lihan, jonka lisäksi tilasimme pataa varten annoksen häränhäntiä ja lorautimme joukkoon vielä pullollisen punaviiniä. Ruoka hautui uunissa noin neljä tuntia. Lopputulos oli mitäänsanomaton, stifado ei mennyt meidän perheessämme jatkoon.

Näinpä lähdin mielenkiinnosta kokeilemaan, mitä syntyisi, jos samantyyppistä makumaailmaa lähtisi tavoittelemaan vartissa ilman sen kummempia aineksia ja haudutteluja. Syntyi vallan hyvä kastike, jossa maut ovat kohdallaan ja valmistusprosessiin käytetty aika todellakin yllättää tekijänsä. Parasta tähän mennessä syömääni stifadoa eli ehdottomasti jatkoon!

Nopea stifado

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g naudan (minuutti)suikaleita
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl mustapippuria 
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua kanelia 
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa 
3 rkl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl fariinisokeria

Lisäksi:
riisiä/uuniperunoita/perunamuusia

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Pienennä lieden lämpöä ja lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Jatka sekoittelua muutama minuutti ja kaada joukkoon punaviinietikka sekä punaviini. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarjoile esimerkiksi riisin, uuniperunoiden tai perunamuusin kera.

Jätä kommentti