Supersimppeli broilerilaatikko koko perheen makuun

Laatikkoruoat ovat oikeastaan melko mainioita sijoituspaikkoja erilaisille raaka-aineiden rippeille. Niin tämäkin supersimppeli broilerilaatikko, jonka voi halutessaan valmistaa yhden astian -periaatteella tai sitten minun tapaani hieman monimutkaisemmin. Ainakin siinä tapauksessa, jos reseptiä haluaa rikastaa lehtikaalilla, kannattaa esiin ottaa myös paistinpannu, sillä mikä olisikaan parempaa kuin ruoassa rasahtelevat lehtikaalinlehdet. Lapsia taas houkuttelevat laatikkoon sujautetut maissit ja ananas. Pinnan kruunaavat paiston jälkeen lehtikaalisipsit, mutta jos aikomuksena on valmistaa pikainen arki-illallinen, menee tämä hyvin ilmankin. Mahdollista tarvetta varten löydät reseptin lehtikaalisipseihin täältä.

Broilerilaatikko

6 annosta

500 g broilerisuikaleita
suolaa
valkopippuria
200 g ananaspaloja
pieni pala purjoa (tai 1 pienehkö sipuli)
200 g fetaa (itse korvasin pienen osan Aura-juustolla)
2 dl riisiä (tai riisi-ohra-suurimoita)
200 g pakastemaissia
(3-4 lehteä lehtikaalia)
(öljyä paistamiseen)
1 rkl yrttimausteseosta
6 dl kanalientä
200 g ranskankermaa
1 tl mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Valuta marinoimattomat broilerisuikaleet. Ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria. Siivilöi ananaspalat ja ota mehu talteen. Silppua purjo ja murenna feta.
Jos teet ruoasta yksinkertaisimman version, sekoita edellä mainitut aineet yhteen, lisää joukkoon vielä riisi sekä maissit, mausta yrttimausteseoksella ja kumoa vuokaan. Jos otat mukaan lehtikaalin, huuhtele lehdet, poista kovat lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Rapeuta lehtiä ensin paistinpannulla öljyssä ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Jos valitset tämän version, kannattaa samalla kuullottaa sipuliakin hiukan.
Sekoita kanaliemi, ranskankerma ja ananaksista jäänyt mehu. Mausta pippurilla ja kaada vuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 45-60 min. Lisää tarvittaessa kanalientä.

Jätä kommentti