Rikollisen helppo broccoliinigalette

Leivon suolaisia piirakoita melko paljon. Ne ovat mielestäni monella tapaa hyvä juttu: niiden parissa voi aina keksiä uutta, niihin saa upotettua pussien ja purkkien pohjallisia ja mikä parasta, esimerkiksi salaatin kanssa ne sopivat niin brunssi-, lounas kuin iltapalapöytäänkin. Piirakat valmistuvat helposti ja onnistuvat oikeastaan aina. Siinä tarpeeksi syitä leipaista piirakka silloin toinen tällöin.

Vaikka piirakat ylipäätään ovat helppo vaihtoehto, seuraava galette valmistuu miltei rikollisen helposti. Pohjaan tarvitaan muutama ainesosa, täytteeseen muutama lisää. Ja silti lopputulos on mitä maistuvin. Tälle galetelle annan ehdottoman suositukseni. Ja tulen aivan varmasti palaamaan sen äärelle uudelleenkin.

Broccoliini-fetagalette

4-8 annosta

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja (Tai joitakin muita, mitä nyt sattuu olemaan.)
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä

Täyte:
400 g broccoliinia
100-200 g tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
suolaa
90 g fetaa
rosépippuria
(1 kananmuna)

Aloita pohjataikinasta. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
Laita isoon kattilaan vettä ja keitä se kiehuvaksi. Lisää suolaa ja siistityt broccoliinit. Keitä, kunnes broccoliinit muuttuvat kauniin vihreiksi, noin minuutin verran ja nosta lautaselle kuivumaan.
Kaulitse taikinasta pyöreä levy.
Mausta tuorejuusto kevyesti mustapippurilla ja levitä sitä sopivaksi katsomasi kerros taikinalevylle niin, että reunoille jää noin kolme senttiä tyhjää.
Mausta broccoliinit suolalla ja pippurilla ja asettele tuorejuuston päälle. Murustele päällimmäiseksi feta ja ripottele pinnalle rosépippuria.
Taittele piirakan reunat ylös ja voitele ne halutessasi kananmunalla.
Paista galettea 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 35 min. Jos täyte tummuu liikaa, peitä galetten keskiosa foliolla noin puolessa välissä paistoaikaa.

Jätä kommentti