Supertäyteläinen valkosuklaa-raparperipiirakka, raparperisuosikkini, joka todistetusti toimii myös omenaversiona

Valikoidessani sopivaa tarjottavaa tulevalle kahvitteluseurallemme törmäsin pakasteessa rasiaan edellisvuotista raparperia. Näin parhaan kauden ollessa jo takana päin päädyin tekemään vuoden ensimmäisen raparperipiirakkani. Mutta tämäpä ei olekaan mikä tahansa raparperipiirakka vaan supermehevä ja maukas, ihanan tahmainen valkosuklaa-raparperipiirakka, johon tällä kertaa laitoin raparperin ohella myös omenaa. Uskaltaisin sanoa, että kyseessä on paras maistamani raparperipiirakka, joka ei jäätelöä tai vaniljakastiketta kaipaa, vaan maistuu mainiosti sellaisenaan.

Tämä resepti kannattaa ilman muuta laittaa talteen. Ja jos kesän raparperisato on jo käytetty, raparperin voi mainiosti korvata omenalla, jolloin lopputulos on tietysti vielä himpun verran makeampi, omenalajikkeesta riippuen.

Valkosuklaa-raparperipiirakka

Vuoallinen (ø 24 cm)

600 g raparperia/omenaa, tai sekoitelma molempia

Pohja:
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
100 g voita

Kuorrutus:
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Huuhtele, kuori ja pilko raparperit viipaleiksi.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi taikinaan käännellen.
Kuumenna maito ja kerma ja sulata joukkoon voi. Vatkaa seos pienissä erissä taikinaan.
Voitele joko 30×30 cm piirakkavuoka tai vaihtoehtoisesti halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele pinnalle raparperinpalat tasaisesti.
Valmista sitten kuorrute. Sulata voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokerit. Raasta valkosuklaa karkeaksi ja sekoittele joukkoon. Nypi seosta sormin kunnes se on murumaista. Ripottele seos piirakan pinnalle tasaisesti.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min. Peitä piiras foliolla tai leivinpaperilla paiston aikana, jos pinta uhkaa ruskistua liikaa.
Tarjoa haaleana tai täysin viilenneenä.

2 vastausta artikkeliin “Supertäyteläinen valkosuklaa-raparperipiirakka, raparperisuosikkini, joka todistetusti toimii myös omenaversiona

Jätä kommentti