Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 9: Bebe-leivokset

Apua! Kohtahan tämä leikki jo loppuu, enää kaksi tehtävää jäljellä. Näin ajattelen joka kerta, kun viikon haaste on suoritettu. Silloin tällöin tehtävien aikana tosin tulee mieleen, että tämä oli sitten viimeinen, johon ryhdyin, mutta totta kai haaste on vietävä loppuun. Ja sittenkin olen päättänyt jatkaa, käydä läpi vielä edellisenkin kauden tekniset tehtävät. On tämä ollut niin opettavainen ja mielenkiintoinen leivontaretki.

Tällä viikolla kilpailijat pääsivät työstämään bebeleivoksia. Sinänsä ihan yksinkertainen juttu, jota olen kerran kokeillutkin, mutta tällä kertaa matkaan mahtui muutama kompastuminenkin. Ensinnäkin onnistuin stiplaamaan niinkin helpossa jutussa kuin leivosten pohjissa, joista ensin tein ihan liian matalia ja paksuja. Onneksi olin päättänyt tehdä vain puoli annosta, joten hätä ei ollut kovinkaan suuri, ja toinen yritys onnistui oikein hyvin. Voikreemi sen sijaan hoitui ensi yrittämällä, kun taas pomadan kanssa sain vähän kamppailla. Ensin se ei tarttunut kreemin pinnalle ja päätin että en edes yritä ohjeen mukaista dippaamistekniikkaa, vaan levitin kuorrutteen voikreemin päälle.

Mielestäni lopputulos oli ihan hyvä. Paisto onnistui – juu, katsoin osviittaa toisesta bebe-ohjeesta – ja halkaistaessa leivoksen kerrokset olivat mielestäni oikeassa suhteessa. Ne myös maistuivat ihan bebeiltä, eli toisin sanoen jäävät muiden syötäviksi. Minulle riittää tässä tapauksessa leipurin rooli.

img_0445

Näin. Tulipa taas tehtyä. Luultavasti viimeinen bebe-sessioni, koska kuten sanottua, en lukeudu suuriin bebe-leivosten ystäviin. Ihan mukava tehtävä joka tapauksessa. Alta löydät oman hieman tarkistetun ohjeeni. Kokeile ohjelman nettisivulta löytyvää, mikäli haluat haastaa itsesi.

Bebe-leivokset

12 kpl

Taikina:
50 g voita
40 g sokeria
20 g kananmunaa
95 g vehnäjauhoa

Voikreemi:
80 g vettä
55 g sokeria
220 g voita
vadelma-aromia
(elintarvikeväriä)

Pomada:
4 dl tomusokeria (Minä käytin mansikkatomusokeria, joten kuorrutteesta tuli ihanan väristä ilman elintarvikeväriä.)
noin 3 rkl vettä
elintarvikeväriä

Lisäksi:
vadelmahilloa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot erissä välillä sekoittaen. Painele taikina voideltuihin leivosvuokiin. Tämä kannattaa tehdä niin, että pohjat jäävät ohuiksi. Aseta pohjat hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
Pistele pohjiin reikiä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 10 min. kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
Valmista voikreemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää sokeriliemi siihen ohuena nauhana. Mausta vadelma-aromilla. Halutessasi värjää punaisella elintarvikevärillä.
Laita jäähtyneiden pohjien päälle vadelmahilloa. Täytä sen jälkeen pohja voikreemillä.
Laita bebet kylmään tai pakkaseen.
Kuorrutteen valmistus neuvottiin ohjelmassa näin:
Lämmitä pomada 40-45 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä. Värjää pomada vaaleanpunaiseksi.
Dippaa bebekuppien pinta pomadassa niin, että voikreemi peittyy.
Itse en tällä tavalla onnistunut, mutta alla hiukan yksinkertaisempi ohjeistus kuorrutteeseen:
Sekoita tomusokerista ja vedestä pomada ja värjää se elintarvikevärillä, (mikäli käytät valkoista tomusokeria). Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle.

One thought on “Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 9: Bebe-leivokset

Jätä kommentti