Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 2, kausi 5: kahvibouchée-leivokset

Tämän viikon Koko Suomi leipoo -jakso vei minut osittain epämukavuusalueelle. Leivosten tekeminen silloin tällöin on sinänsä on ihan hauskaa, mutta voikreemistä en oikeammin välitä ja näin ollen viime kaudella leivotut bebe-leivokset olisivat olleet tarpeeksi tällä saralla. No, laitoin omiini melko vähän kreemiä, joten ne maistuivat kaikesta huolimatta hyviltä.

IMG_5509-1

Mitä leivontaprosessiin tulee, se osoittautui suhteellisen vaikeaksi. Ensimmäisen kerran kompuroin jo pohjataikinan kanssa ja kuten kuvasta näkyy, leivokseni jäivät melko säälittävän näköisiksi pannukakuiksi, eikä hampurilaismainen ulkonäkö oikeastaan miltään saralta vastannut odotettua. Kahvikreemi sen sijaan onnistui hyvin, cappuccinokuorrute epäonnistui täysin. Olisin tietysti voinut yrittää tehdä kuorrutetta uudestaan, mutta aineksia oli vain yhteen annokseen, joten päätin tyytyä näihin kuorrutuksettomiin. Päällimmäiset keksit valelin kuitenkin sulatetulla tummalla suklaalla, joka toi leivoksiin hyvää lisämakua. Aikaa minulta kului varmasti miltei kaksi tuntia kilpailijoille annetun yhden tunnin sijaan, joten melko raakileiksi omani olisivat tuossa ajassa jääneet.

Joka tapauksessa olen ihan tyytyväinen tekeleisiini, joskin nämä hyvin suurella todennäköisyydellä jäävätkin viimeisiksi kahvibouchée-leivoksikseni. On tämä vain antoisaa ja opettavaista itsensä haastamista; kannattaa lähteä kokeilemaan! Edellisiä Koko Suomi leipoo -tarinoitani voit lueskella täällä.

Kahvibouchée-leivokset

10 kpl

Bouchéepohja:
70 g keltuaista
30 g vettä
70 g vehnäjauhoja
120 g valkuaista
70 g sokeria
70 g maissitärkkelystä

Kostutus:
noin 0,5 dl vahvaa kahvia

Täyte 1:
aprikoosimarmeladia

Täyte 2:
Kahvikreemi:
80 g vahvaa kahvia
10 g viskiä
40 g fariinisokeria
40 g sokeria
200 g voita

Cappuccinokuorrute:
30 g kermaa
cappuccinojauhetta
150 g valkosuklaata
pieni nokare voita

Valmista ensin bouchéepohjat. Sekoita keltuaiset, vesi ja vehnäjauhot yhteen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keltuais- ja valkuaismassat yhteen varovasti sekoittamalla. Lisää lopuksi maissitärkkelys.
Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan noin 5 cm kokoisia pohjia, vähintään 20 kpl.
Pursottaessa pidä pursotinpussi paikallaan, näin saat pohjista puolipallon muotoisia.
Paista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 10 min.
Keitä kostutukseen ja täytteeseen käytettävä kahvi.
Valmista sitten kahvikreemi. Kaada kahvi ja viski kattilaan, kiehauta ja lisää joukkoon sokerit. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen kahviviski ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
Tee sitten kuorrute. Lämmitä kerma. Lisää cappuccinojauhe. Kaada paloitellun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita. Jäähdytä seos.
Kokoa leivokset. Käännä 10 pohjaa paistopuoli alaspäin. Kostuta pohjat kevyesti kahvilla.
Levitä pohjille ensin aprikoosimarmeladia ja pursota sitten kahvikreemiä. Kostuta toista leivospohjaa kevyesti ja dippaa cappuccinokuorrutteessa. Paina kansi kahvikreemin päälle.
​​​​​​​Lämmitä kuorruttamisesta ylijäänyttä cappuccinokuorrutetta hieman ja laita se leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin. Viimeistele leivokset cappuccinokuorruteraidoilla.

Jätä kommentti