Pollo Limonello : se Uudenmaankadun klassikko

Olisiko ollut vuosi 2012, kun vietimme viikon ystäväpariskunnan kanssa Portugalin Cascaisissa, Lissabonin liepeillä. Hotellin sijaan asustelimme lomahuoneistossa, josta johtuen jokailtaisen ravintolaruokailun sijaan laittelimme silloin tällöin ruokaa myös omassa keittiössämme. Yhtenä iltana ystävämme valmistivat pastaa, joka oli minulle ja Aleksille uusi tuttavuus. Hullaannuimme. Ja toimme monien muiden matkamuistojen rinnalla kotiimme reseptituliaisen, joka on säilynyt takuuvarmasti hyvää -listallamme aina tuosta matkasta asti.

Kyseinen resepti kantoi – ja kantaa toki yhä edelleen – pääraaka-aineidensa, broilerin ja sitruunan, mukaisesti nimeä Pollo Limonello. Sitä, mistä ystävämme olivat reseptin saaneet käsiinsä, en tähän hätään muista, mutta jo pienimuotoinen googlailu tekee hetimiten selväksi, että resepti on alun perin kotoisin helsinkiläisestä Cafe Bar No 9 -ravintolasta ja jossakin kohtaa julkaistu oikeaoppisin ohjein myös Helsingin Sanomien NYT-liitteessä. Näinpä ei ole lainkaan ihme, että se on jäänyt elämään niin blogimaailmaan kuin muotoutunut yhdeksi ravintolan klassikkoannoksista. Ja eipä tuo muutenkaan ihme ole; jogurtti, inkivääri, sitruuna ja hunaja taitavat olla yhdistelmänä yksi sellaisista, että siitä pitävänä ei tarvitse olla mieltymyksensä kanssa yksin. Kerrassaan hurmaavaa!

Jos tämä siis vielä on kokematta, neuvon ehdottomasti tarttumaan tuumasta toimeen. Tuskin tulet pettymään. Itse sen sijaan ajattelin lähiaikoina toteuttaa oman Pollo Limonello -ajatukseni ja lähteä maistelemaan sitä reseptin alkulähteille, siis osoitteeseen Uudenmaankatu 9. Tuota retkeä odotan jo vähintäänkin innolla!

IMG_9242-1

Pollo Limonello

4 annosta

3 broilerin rintafileetä
voita ja/tai öljyä ruskistamiseen
1 sipuli
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
0,5 rkl kurkumaa
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
(suolaa)

Lisäksi:
(tuore)pastaa
parmesaania
tuoreita yrttejä

Leikkaa broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi ja ruskista ne pannulla voissa ja/tai öljyssä.
Kuori ja silppua sipuli. Lisää sipuli sekä cayennepippuri pannulle, kuullota hetki.
Kaada joukkoon kerma sekä kanafondi ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan.
Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja. Vähennä lämpöä ja hauduttele vielä hetki. Lisää lopuksi jogurtti.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile pastan kera parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä kruunattuna.

One thought on “Pollo Limonello : se Uudenmaankadun klassikko

Jätä kommentti