Täyteläinen jauhelihagulassi

Nyt lienee vihdoin täyteläisten ja lämmittävien keitto-ohjeiden aika. Kun aamulla on pimeää, päivällä vaihtelevan harmaata ja iltapäivällä taas pimeää, on melko lailla hykerryttävää nautiskella kulhollinen pitkään hautunutta herkullista keittoa.

Tällä kertaa esittelen jauhelihagulassin, joka on pikaisempi versio perinteisestä pitkään haudutettavasta kokolihagulassista. Sopii tätäkin tietysti valmistaa pidemmän kaavan kautta, hauduttaminen ei koskaan ole pahasta, mutta jos gulassihammasta sattuu kolottomaan kesken arkiviikon, tämä onnistuu suhteellisen nopeallakin aikataululla.

Suosittelen ilman muuta kokeilemaan.

Gulassikeitto jauhelihasta

6 annosta

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
6 perunaa
1 punainen paprika
400 g jauhelihaa
1 rkl paprikajauhetta
ripaus valko- ja mustapippuria
(chiliä maun mukaan)
140 g tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
3 dl punaviiniä (Paremman puutteessa voit mainiosti korvata punaviinietikalla ja vedellä. Sopiva määrä lienee 2 rkl viinietikkaa 2,5 dl:n vettä.)
1 lihaliemikuutio
vettä

Tarjoiluun:
smetanaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat, suikaloi paprika.
Ruskista kattilassa ensin jauheliha, lisää sitten joukkoon sipulit ja anna kuullottua. Mausta paprikalla ja pippureilla sekä mahdollisella chilillä. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, viini ja lihaliemikuutio sekä pilkotut porkkanat ja perunat. Kaada päälle sen verran vettä, että ruoka saavuttaa keittomaisen koostumuksen. Lisää lopuksi vielä paprikasuikaleet.
Hauduttele keittoa hiukan poristen, kunnes vihannekset kypsyvät. Jos aikaa riittää, anna toki hautua pidempäänkin.
Tarjoile smetanan kera.

Jätä kommentti